Over Grijze Rijst


Hallo!

Ik ben Koen Quintelier, een schelm geboren te Hamme in het mooi afgeronde jaar negentienhonderdtachtig. Tien jaar later, in het eveneens mooi afgeronde jaar negentienhonderdnegentig dus, schreef ik me – in de plaatselijke muziekschool die toen nog boven de gemeentelijke bibliotheek huisde in het Achterthof – half oktober in voor het eerste jaartje klassieke piano… of toch niet! “Volzet!”, was de eerlijke doch nuchtere mededeling van de pianoleerkracht, “dus ge zult iets anders moeten leren spelen.”

Ineens had ik het licht gezien of beter, had Het Licht mij gezien! Want in het lokaaltje naast de pianoklas, daar zat een fijne jongedame die de klassieke gitaar onderrichtte. Die fijne jongedame, Miranda Haesendonckx, werd gedurende mijn hele muziekschoolcarrière m’n compagnon de route in mijn ontdekkingstocht van “de gitaar”… en dié liefde, die is nooit gestopt.

Hier op weg naar mijn “Wim Philips”-gitaar

Ik speelde in klassieke muziekconcours, poprock-bands, hardcore, metal, singer-songwritergezelschappen, solo, in duo, trio of kwartetten,… het maakte allemaal niet zoveel uit, het bleef en blijft immers een boeiende reis.

Deze website wordt niks meer dan een bundeling van, of een verwijzing naar mijn muzikale activiteiten. Als het je interesseert, surf er dan op los. Hopelijk vind je ’t een fijne tijdsbesteding.

De gitaar en breder, muziekbeleving, heeft me al véél gegeven en dat zal ze blijven doen. Speciale dank gaat naar velen, maar toch in het bijzonder naar Jeroen Boone, buurjongen en (muzikale) vriend van het eerste uur, Miranda (om veel meer dan een technische leerkracht iemand te zijn die samen met mij een vriendschap opbouwde met de gitaar), Aram Van Ballaert, een enthousiaste warme mens, een beetje gekke duizendpoot, impressionant klassiek gitarist, die me in een muzikale wereld zonder partituren maar met improvisatie, lyriek en creativiteit zoog en Wim Philips, een andere muzikale vriend die me nog eens met de neus op de muzikale essentie drukte. Wim bouwde ook een op maat gemaakte klassieke gitaar voor me, waarmee hij onvermijdelijk een plaats in m’n hart veroverde tot ik naar de eeuwige jachtvelden vertrek.

Veel luisterplezier!

Koen